WoonwensenDichterbij.nl houdt woonmarkt in beweging

Waar is de koper? Wie is de koper? En nog belangrijker is de vraag “Wat wil de koper?”. De digitale enquête www.WoonwensenDichterbij.nl moet antwoord geven op die vraag en dat specifiek als pilot voor de Nederweerter woningmarkt.

Met dit initiatief wil Woonwensendichtbij.nl de Nederweerter woningmarkt in beweging houden. Momenteel worden er gemiddeld twee woningen per week verkocht. Dat aantal kan omhoog. Doorschuiven in de woningmarkt wordt makkelijker als de ontbrekende schakels in de woningmarkt ingevuld worden.

Woonwensen veranderen

Na 5 jaar recessie op de woningmarkt ontstaat er een stuwmeer van uitgestelde woonwensen. Nu de woningmarkt zich stabiliseert op een nieuw prijsniveau kunnen er weer nieuwe keuzes gemaakt worden. Sommigen zullen hun huis opknappen of verbouwen, anderen zullen hun geld liever investeren in een nieuwe woning gebruik makend van de nieuwe financieringsregels. Door mee te doen met de enquête kan met de ontwikkeling van nieuwe woningen in Nederweert ingespeeld worden op hun actuele woonwensen.

Hoebenakker 2.0

De gemeente Nederweert tekende onlangs de koopovereenkomst van de grond van de tweede fase plangebied Hoebenakker. In deze tweede fase zullen de komende jaren 86 projectmatige woningen gebouwd worden. Vastgoed Ontwikkeling Zuid B.V. is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verkoop van deze woningen en gaat de uitkomsten van de enquête gebruiken om invulling te geven aan de ontwikkeling.

Dit sluit aan bij de filosofie van de gemeente Nederweert. Al jaren voert de gemeente de slogan “Woonwensen realiseer je in Nederweert!, waarmee wordt aangegeven dat de gemeente er alles aan doet om potentiële kopers te helpen bij het realiseren van hun droom.

Ontzorgen

In fase 1 van Hoebenakker zijn veel zelfbouwers aan bod gekomen. In fase 2 zullen meer projectmatige woningen komen. Niet iedereen wil en kan zijn energie steken in zelfwerkzaamheid en organisatie van het bouwproces. Door inkoopvoordeel en schaalvergroting worden kosten bespaard waardoor een projectmatige woning zeker niet duurder hoeft te zijn dan een zelfbouwwoning. Daarnaast is de kwaliteitsgarantie een veilig gevoel en de afbouwgarantie essentieel voor het rondkrijgen van de financiering. Ontzorgen is een belangrijk aspect van projectmatige nieuwbouw.

Met oog voor de klant

“De tijd van woningen aanbieden en afwachten of er kopers voorbij komen is voorbij”, aldus Paul van den Wollenberg van Vastgoed Ontwikkeling Zuid B.V. die iedere potentiële koper wil leren kennen. “Als we rekening houden met de wensen en het budget van klanten kunnen we mooie woningen op maat ontwikkelen, woonwensen komen dan écht dichterbij!”.