Enquête woonwensendichterbij.nl groot succes!

De website is momenteel 402 maal bekeken. In Nederweert staan nu 160 woningen te koop. Afgelopen jaar werden er 65 woningen verkocht en 42 woningen omgezet van huur naar koop. Reden genoeg om het aanbod aan te passen op de vraag.

14% van de bezoekers van de website komt uit Brabant. Dit houdt in dat Nederweert zeker ook een interessant zoekgebied is voor mensen uit Eindhoven, Helmond en omgeving.
200 personen bezochten de website vanuit Nederweert en omgeving.

Hoe stemmen we het aanbod af op de vraag?

Doel van de enquête is te onderzoeken hoe het aanbod van woningen afgestemd kan worden op de vraag, de woonwens van de consument. De woonmarkt verschuift van een aanbiedersmarkt naar een vragersmarkt. Vastgoed Ontwikkeling Zuid B.V. gebruikt de gegevens van de enquête als input voor de ontwikkelingen van de projectmatige woningen in Plangebied Hoebenakker fase 2.0

Woonbijeenkomst Rabobank Nederweert maakt woonwensen zichtbaar

Iedereen in de volle zaal had een woonwens. Allemaal willen ze een koopwoning! Op de vraag of men nieuwbouw of bestaande bouw wil kiezen was de zaal verdeeld of had men nog geen mening. Niemand gaf aan voor zelfbouw te kiezen. De voordelen van projectmatige woningen zonder zorgen en/of verborgen gebreken én lage energielasten spreekt mensen aan.

De website www.woonwensendichterbij.nl is geïntroduceerd en alle aanwezigen zijn uitgenodigd om de enquête op deze website in te vullen om op die manier invloed te hebben op de projectmatige woningen. De uitslag van de enquête bepaald mede het aanbod van de woningen die na de zomervakantie 2014 op de markt zullen komen.

De financiële adviseurs van de Rabobank hebben diverse adviesgesprekken gevoerd met starters op de woningmarkt over hun mogelijkheden om de financiering van een huis te kunnen krijgen. Dit alles naar aanleiding van een uitgebreide duidelijke presentatie aan het begin van de avond. Richard Schroeten van Lommers Makelaars uit Weert heeft de mogelijkheden en voordelen van een aankoopmakelaar uitgelegd voor de evt. aankoop van een bestaande woning. Chico Keulen informeerde de kopers over verborgen gebreken en de noodzakelijke bouwkundige keuringen voor de aankoop van een bestaande woning. Woningkeur kan deze keuring uitvoeren.

Tenslotte wees notaris Mariëlle Gigase van Notariaat Oldenampsen op het belang van een goede notariële afhandeling bij de koop van een huis, maar ook op zaken als samenlevings- contract, erfrecht en een evt. testament.

Ondanks het mooie weer was het een druk bezochte avond die, aan de hoofdzakelijk jonge aanwezigen, voldoende informatie heeft verstrekt om verder na te kunnen denken over het realiseren van hun woonwensen.