Woonbijeenkomst Rabobank Nederweert maakt woonwensen zichtbaar

Iedereen in de volle zaal had een woonwens. Allemaal willen ze een koopwoning! Op de vraag of men nieuwbouw of bestaande bouw wil kiezen was de zaal verdeeld of had men nog geen mening. Niemand gaf aan voor zelfbouw te kiezen. De voordelen van projectmatige woningen zonder zorgen en/of verborgen gebreken én lage energielasten spreekt mensen aan.

De website www.woonwensendichterbij.nl is geïntroduceerd en alle aanwezigen zijn uitgenodigd om de enquête op deze website in te vullen om op die manier invloed te hebben op de projectmatige woningen. De uitslag van de enquête bepaald mede het aanbod van de woningen die na de zomervakantie 2014 op de markt zullen komen.

De financiële adviseurs van de Rabobank hebben diverse adviesgesprekken gevoerd met starters op de woningmarkt over hun mogelijkheden om de financiering van een huis te kunnen krijgen. Dit alles naar aanleiding van een uitgebreide duidelijke presentatie aan het begin van de avond. Richard Schroeten van Lommers Makelaars uit Weert heeft de mogelijkheden en voordelen van een aankoopmakelaar uitgelegd voor de evt. aankoop van een bestaande woning. Chico Keulen informeerde de kopers over verborgen gebreken en de noodzakelijke bouwkundige keuringen voor de aankoop van een bestaande woning. Woningkeur kan deze keuring uitvoeren.

Tenslotte wees notaris Mariëlle Gigase van Notariaat Oldenampsen op het belang van een goede notariële afhandeling bij de koop van een huis, maar ook op zaken als samenlevings- contract, erfrecht en een evt. testament.

Ondanks het mooie weer was het een druk bezochte avond die, aan de hoofdzakelijk jonge aanwezigen, voldoende informatie heeft verstrekt om verder na te kunnen denken over het realiseren van hun woonwensen.

Posted in Nieuws.